Някъде из Европа

10 начина за създаване на спомени

music

Тук ще ви предложим 10 начина за създаване на спомени:

  1. Снимки. Всички се снимаме, но после снимките отиват в някоя от многото папки в компютъра и биват забравени. Затова отидете до близкото фото, извадете си най-хубавите снимки и ги наредете в албумче или пък си направете колаж, който да закачите на стената. photos
  2. Сувенири, картички, магнити. Може да колекционирате някакви малки сувенирчета които са типични за местата, които посещавате или да направите красива кутия, в която да съхранявате множеството закупени картички. Защо не облепите кутията с някоя стара карта? Или увековечете пътуването си по един добре познат, но работещ начин – залепете магнитчета на хладилника. Но ако сте истински пътешественик, скоро ще ви се наложи да купите по-голям хладилник.
  3. Направете си собствена колекция. Колекционирайте неща по ваш личен избор – подправки, екзотични сортове кафе или чай, или каквото обичате.
  4. Купете книга. Навсякъде, наред със сувенирите, продават и книжки, от които да научите повече за вашата дестинация. Направете си отделен рафт, който да показва вашите пътувания.
  5. Вземете чаша. Кой не би се гордял със сервиз, събран от цяла Европа, а защо не и от цял свят? И всяка сутрин, пиейки кафето си, ще се сещате за някое пътуване.
  6. Направете си дневник. Може да използвате стара тетрадка, на която да налепите снимки и да напишете какво сте преживяли. dnevnik
  7. Карта. Вземете една карта и начертайте всички маршрути, по които сте минали или сложете по едно кабърче в градовете, в които сте били.
  8. Донесете идеи за дома си – как да подредите цветята на балкона, какви растения да засадите в градината, как да декорирате стаята…
  9. Донесете ястие. Опитвайте местната кухня и сгответе това, което ви е харесало, когато се върнете вкъщи.
  10. Музика. Музиката може лесно да ни пренесе на друго място в друга култура. Запишете на диск музиката, която свързвате с определено място и понякога го пускайте. Ще бъде перфектен фон, когато сте сготвили някое чуждестранно ястие.

Ако имате още идеи, действайте 🙂

 

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *