Опознай родината, за да я обикнеш

120 години Боровец

ски в боровец

Боровец е най-старият зимен курорт не само в България, но и на Балканите. Началото се поставя през 1896г., а впоследствие Боровец става любима дестинация на заможните и успели българи. Тук почиват не само банкери и предприемачи, но и царски особи – цар Фердинанд , цар Борис, царица Йоана. Царете отпочиват в лятната си резиденция „Царска Бистрица“, където Симеон вижда баща си – цар Борис III за последен път преди мистериозната му смърт. До днес дворецът е собственост на царското семейство, което прекарва голяма част от годината в него.

През изминалото столетие в Боровец са изградени съоръжения за различни зимни спортове – ски-писти, лифтове, влекове, шанца за ски-скокове. Построени са множество луксозни хотели и Боровец се утвърждава като любим зимен курорт сред българи и чужденци. На два пъти е домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини и веднъж – на Световно първенство по биатлон.

Днес Боровец навършва 120г от създаването си. През тези години курортът се е утвърдил като символ на качествено обслужване и отлични условия за зимен туризъм. На посетителите си предлага 58км писти с различна сложност: за начинаещи, леки, средни и трудни, които се обслужват от 12 лифта. Скиорите и сноубордистите могат да се насладят не само на дневно, но и на нощно каране. На 17 декември по случай откриването на сезона може да получите промоционални лифт-карти на символичната цена от 5лв като събраните средства ще бъдат използвани за благотворителност. Нощното каране ще бъде безплатно.

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *