Някъде из Европа

2017г. – време да излезем от утъпканите пътеки

Кавказ

Планирахте ли вече екскурзиите за 2017? Ако още не сте, ето някои идеи, върху които да помислите. Когато става въпрос за пътешествия из Европа, всички мислим за Париж, Венеция, Лондон, Рим и много рядко се замисляме за природните феномени, които крие Старият континент. Тази година ви предлагаме да излезете от космополитните градове и да опознаете Европа по един по-нестандартен начин. Изкачете планини, отидете на някой див плаж, бродете из величествени гори, отдайте се на велотуризъм сред романтични градчета. Ето и нашите предложения:

Alps

Алпите. Когато става въпрос за планински туризъм, няма как да не поставим на първо място Алпите. Изберете някое курортно или пък никому неизвестно градче в Австрия, Германия, Италия, Франция или пък Швейцария, което ще ви даде възможност да се насладите на приказния ландшафт. Покорете някой връх и запечатайте спиращата дъха гледка в съзнанието си. Няма да видите Айфеловата кула или Колизеума, но ще ви остане спомен за цял живот.

Malta

Отидете до ръба на континента, там където земята свършва, и започва океана. Изберете диви и не толкова посещавани брегове като тези на Португалия или защо не някой от северните брегове, където ще ви е студено за плаж, но пък ще усетите неукротимата сила на морето. Ако все пак предпочитате да не пропускате традиционното море, изберете Малта, която исторически и културно е част от Европа, но географски островите и принадлежат към Африка.

Caves

Опознайте подземния свят на Европа. На територията на Стария континтент има безброй пещери, които да ви отведат в неподозирани светове, които се крият под краката ни. Предполагали ли сте, че в Европа има толкова големи пещери, в които придвижването да става с влак? Такава пещера се крие в Словения и предлага на посетителите си освен пътуване с влак, неповторими гледки и запознаване с непознати животни, каквото е т.нар. човешка риба – най-голямото пещерно земноводно в света.

Bike

За любителите на активния туризъм, пътешестването с велосипед въобще не е за изпускане. В Европа има множество живописни веломаршрути. Сред тях ще споменем Романтичния път в Германия, който води началото си край р. Майн, минава през красиви равнини и долини, градчета и селца и стига до приказния замък Нойшванщайн и първите алпийски възвишения.

Кавказ

И да се върнем отново към планините. Ако искате да се изкачите до най-високата точка на Европа, трябва да пътувате на изток към Кавказ. Дори и да не сте опитен планинар и алпинист, посещението на Кавказ си заслужава. Природата е внушителна и показва могъществото си в пълен мащаб. Най-красиви гледки Кавказ разкрива в Русия и Грузия. Грузия е леснодостъпна с нискотарифните авиокомпании като WizzAir, а посещението и ще разчупи изцяло представите ви за Европа.

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *