Опознай родината, за да я обикнеш

5 идеи за забавление в неделя – какво ни предлага яз. Тополница

Дестинацията, която избрахме за тази неделя е язовир Тополница. Сгушен между възвишенията на Ихтиманска и Същинска Средна гора, той ни привлече със своята закътаност, девственост и многообразни възможности за отдих.  Ето 5 неща, които може да разнообразят неделния ви ден на язовир Тополница:

  1. Разходка сред природата. Можете да се разходите по бреговете на язовира или пък да навлезете в широколистните гори наоколо. Лутайки се между върби, тополи и вековни букове може да срещнете лисица или сърна. Ние попаднахме на невестулка (за съжаление не успях да снимам, защото като ни видя избяга доста бързо).
  2. Риболов. Язовир Тополница е известен сред любителите на риболова с добрите си условия за улов на бяла риба, шаран, костур, червеноперка. Запалете огън и сгответе прясната риба – ще се получи незабравим обяд (вечеря).
  3. Разходка с лодка. На брега на язовира видяхме лодки, но не знам дали се отдават под наем. Със сигурност обаче, ако можете да се сдобиете с надуваема лодка, не пропускайте шанса да направите един малък романтичен круиз.
  4. Направете фотосесия. От с. Мухово се разкриват живописни гледки и можете да направите прекрасни снимки. Нужни са ви само добър фотоапарат и малко въображение. Ще останете доволни от резултата.
  5. Пикник. Вземете красиво наредена кошница, шарена покривка и одеяло за сядане. Хапвайки се насладете на красивата гледка – водата, гората, планинските хълмове. На бас, че повечето ресторанти и заведения за хранене не могат да ви я предложат.

Статията е посветена на язовир Тополница, но подобни приключения може да предложи почти всеки язовир или езеро, така че възползвайте се!

Next Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *