Опознай родината, за да я обикнеш

Пет причини да се разходиш из гората

Гора

Ето нашите пет причини да се разходиш из гората:

 

  1. Гората ти дава бягство от летните горещини. Дали ще се разходиш,или ще се отдадеш на почивка под дебелата сянка на високи стройни дървета, гората предлага прохлада, дори и в най-топлите летни дни.
  2. Освен прохлада, гората ще ти подари спокойствие. Там няма да чуваш шума на автомобили и клаксони, косачки и бормашини, или първите музикални стъпки на детето на съседите. В главата ти ще отеква само шумоленето на дърветета, песента на птичките и евентуално бученето на някоя рекичка или водопад.
  3. Освен успокояващите звуци на гората, картината се допълва от гледката и аромата. Научно доказано е, че зеленият цвят носи отмора на очите ни, а чистият въздух освобождава дишането, докато белите ни дробове се изпълват с аромат на здравец, горски цветя и билки.
  4. Този аромат може да отнесеш и вкъщи. Китка дъхави билки като мащерка, лайка и дива мента ще те дарят с полезните си свойства и ще затоплят студените есенни и зимни дни. Чаят от собственоръчно набрани билки ще те изпълни не само с уханието си, но и със спомени за изминалото лято.
  5. Ако обичаш да се разхождаш и да береш екологично чисти продукти, вземи си кошничка за диви ягоди, малини, къпини, боровинки. Горските плодове са по-мънички от тези в магазина, но вкуса и аромата им ще помниш дълго.
Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *