Опознай родината, за да я обикнеш

Беклемето – една не толкова известна ски дестинация

Беклемето

Беклемето е разположен на височина почти 1600м, което предпоставя обилни снеговалежи през зимата и отлични условия за ски. Изградени са писти с влекове, чиято дължина е над 2км. Пистите не са от най-стръмните, което ги прави идеални за начинаещи и по-несигурни скиори. Беклемето предлага също писта за ски бягане и биатлон, която е сред най-добрите в страната и на нея се провеждат редица тренировки и състезания.

Беклемето има какво да предложи и на любителите на пешеходен туризъм. В непосредствена близост се намира Арката на свободата, посветена на руските освободители. Висока 35м, Арката е построена на старопланинския връх Горалтепе, откъдето се открива панорама към много други старопланински върхове, включително вр. Ботев, както и към северна и южна България. До Арката на свободата може да се стигне и с кола, но при зимни условия препоръчваме изкачването на върха пеша – не само че красивата гледка идва като заслужена награда след изкачването, но и защото пътят е често заледен и опасен.

В Беклемето има и не-малък брой хотели и хижи, където може да пренощувате. А пътят до там и обратно, независимо откъде идвате, минава през красивия Троянски проход, който е най-високият действащ старопланински проход, свързващ северна и южна България.

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *