Някъде из Европа

Цветовете на остров Бурано

Burano - magazinche za dantela

Остров Бурано е прочут със своите изящни дантели и не рядко бива наричан Островът на дантелата. Повечето туристи, които имат на разположение няколко дни във Венеция, не пропускат да посетят и него. Там се намират редица забележителности, сред които и Музеят на дантелатаMuseo del Merletto. Буранска дантела ще видите не само в музея, но и в магазинчетата и по сергиите. От дантела се изработва какво ли не. Особено красиви са чадърите, които освен че ще ви предпазят от слънцето, са чудесен аксесоар за сватбени (и не само) фотосесии.

Burano - Ostrovyt na dantelata

Освен с дантелата, Бурано е известен със своите цветове. Къщите са в ярко наситени багри, всяка е различна от останалите, а цялата картина е главозамайваща. Пъстротата на острова е толкова запленяваща, че може дори да засенчи великолепната Венеция. Улиците на Бурано (по-точни алеите около каналите и мостовете над тях) са далеч по-спокойни от тези на Венеция. В същото време те носят усещане за живот, за веселие, за неспиращ празник на цветовете.

Pystrocvetniqt ostrov Burano

Както всеки е виждал Венеция на снимки или по телевизията, така всеки е виждал Бурано, макар и да не знае това. Пъстротата на острова служи за демонстриране на качествена картина и висока резолюция на най-новите и модерни телевизори. Затова ще видите острова на телевизионните екрани във всеки магазин за техника.

Kyshti na ostrov Burano

Както може би се досещате Бурано може да бъде достигнат само по вода. Може да наемето водно такси или да ползвате обществен транспорт – вапорето, което ежедневно свързва Венеция с Бурано. Препоръчваме ви по пътя към Бурано да спрете и да разгледате и остров Мурано, но за него отделно.

Ostrov Burano

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *