Някъде из Европа

Гармиш-Партенкирхен

Гармиш-Партенкирхен, Цугшпитце

Гармиш-Партенкирхен е един от красивите алпийски курорти, които имат какво да ви предложат през всеки сезон. За любителите на зимните спортове Гармиш-Партенкирхен е една от най-популярните дестинации в Европа. Той е домакин на зимните олимпийски игри през 1936г, следващата олимпияда щяла да се проведе отново тук (поради отказа на Сапоро и Санкт Мориц), но не се състояла, заради избухването на Втората Световна война. Заедно с Мюнхен Гармиш-Партенкирхен е кандидадт за домакин на зимните олимпийски игри през 2018г. Ежегодно тук се провежда старт от Турнира на четирите шанци. Олимпийският стадион е свободно достъпен, а шанцата предлага панорамна гледка към града. Тук се намира и пистата „Кандахар“, където се провежда състезание от Световната купа по ски алпийски дисциплини, както и писта за бобслей.

Гармиш-Партнекирхен, Айбзее

Олимпийският Стадион в Гармиш-ПартенкирхенЗа тези, които искат просто да се разходят из красивия курорт и заобикалящите го Алпи, лятото също е чудесен сезон. Курортът е изпълнен с красиви къщички, превърнати в пано на художници и изпъстрени с множество надписи и картини, които сякаш оживяват и придават неповторим дух на градчето. Разходете се по историческите улици Лудвигщрасе и Фрюлингщрасе, посетете Старата черква (Алте Кирхе), построена през далечния 13 век и се потопете в баварската култура, опитвайки местната кухня в някое от традиционните ресторантчета.

Пристигайки в Гармиш-Партенкирхен веднага ще ви привлече красивия планиниски декор. А Гармиш-Партенкирхен предлага не просто алпийска разходка, а възможност да се изкачите до най-високия връх в Германия – Цугшпитце. Можете да хванете автобус, който да ви заведе директно до лифта. Непосредствено до станцията на лифта се намира красивото алпийско езеро Айбзее. Обиколката му отнема цели два часа. На езерото можете да покарате водно колело или да се повозите на лодка, а на брега можете да хапнете в някое от ресторантчетата. Оттам до Цугшпитце ви дели само лифта, който предлага красиви гледки към езерото, докато пред вас се откриват нови хоризонти. Цугшпитце е висок почти три хиляди метра и предлага 360-градусова панорама. Пред очите ви гордо стоят около четиристотин планини и безкрайния хоризонт…

 

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *