Други

Избор на куфар за пътуване по работа

Пътуването е неизменна част от живота ни в 21 век. Тръгването на път ни налага да имаме подходящ и надежден куфар. Изборът не винаги е толкова лесен, както е например с купуването на пътна чанта или раница. Куфарът за пътуване трябва да отговаря и на размерите, разрешени за носене от повечето авиокомпании, за да нямаме проблем с таксуването на допълнителен багаж. От друга страна куфарът трябва да бъде здрав и надежден преди всичко, но и да събира багажа, заради който го купуваме.

Не е лесно да преценим размера на куфара, защото може да ни се наложи да пътуваме както по работа за един или няколко дни, така и да си направим по-дълга почивка. В такъв случай е добре да имаме два различни размера куфари, като най-добре е да единият да бъде малък, а другият – среден. Ако средният няма да може да събере целия багаж, тогава можем да вземем и един малък. В този случай е по-добре от гледна точка на изискванията на нискотарифните авиокомпании, както и така ще ни бъде по-удобно за носене.  

Ако все пак купуваме куфар за конкретен повод, разбира се, ще се съобразим с него. Да кажем, че ще пътувате по работа и съответно ще напиша какво трябва да имате предвид при избора на качествен куфар.

На първо време съобразете големината на багажа, която ще носите, когато тръгвате на път, но и все пак да има достатъчно място за подаръци или покупки от мястото, където отивате. Също така преценете добре колко дрехи ще ви трябват. За деловите облекла знаем, че трябва да се пазят от намачкване. Всъщност това е една от причините в днешно време и за сравнително официални поводи да се носят спортно-елегантни дрехи. Освен това така се пести от времето за гладене, както и от средства за поддръжка, като носене на химическо чистене. Затова помислете добре дали поводът позволява носенето на не строго официални облекла. Но дори да е така, имайте предвид че винаги може да ви се наложи да отидете на официална вечеря, например, и да ви е необходим костюм. В много от куфарите, предназначени за бизнес пътувания, има отделение за ризи, така че това намалява притесненията ни относно външния вид.

Когато става въпрос за пътувания по работа, обикновено се предполага, че облеклото ви е официално и съответно куфарът е добре да отива на стилът ви. Традиционни предпочитани цветове са черно, сиво и тъмно синьо, но в днешно време и нещо по-разчупено и цветно няма да се възприеме като неправилен избор и няма да учуди никого. Все пак по-важно е вие да си харесвате куфара, тъй като се предполага, че ще го ползвате дълго време. Тъмните цветове имат предимството да не им личи ако се изцапат, а на път това е доста възможно да се случи, така че е добре и това да се има предвид.

Най-важното при избора ни на куфар е той да бъде здрав, за да сме спокойни, че няма да ни се наложи да мислим как да не се изгуби багажът ни по време на път. Качествените куфари не са най-евтините определено, както е и при всяко друго нещо. За цена под 100лв. трудно ще намерим надежден, а и изобщо не си струва да купуваме такъв, който не се знае дали ще издържи дори две пътувания, така че трябва да имаме това предвид. Важно е да обърнем внимание на всеки детайл, като TSA катинар, закопчаване, материал, от който е изработен, колелца, дръжки, джобове и тн. А по отношение на държавата на производството – в днешно време всички се произвеждат в Китай, така че е важно да гледаме да е качествен, а не къде е произведен.

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *