Някъде из Европа

Какво да посетим в Бавария

Muenchen, Bavaria

5.Гармиш-Партенкирхен

Гармиш-Партенкирхен е един от най-известните алпийски курорти не само в Германия, но и изобщо. Историческите улици на Гармиш и на Партенкирхен са представителна извадка на баварската архитектура, а като декор на красиво изрисуваните традиционни къщи се извисяват стръмни алпийски върхове.

Garmisch-Partenkirchen
Гледка към Гармиш-Партенкирхен от шанцата

4.Кьонигзее

Кьонигзее се намира на територията на Национален парк „Берхтесгаден“. То е едно от най-дълбоките, но и най-чистите езера в Германия. Подобно на фиорд Кралското езеро е заобиколено от отвесни планински върхове, на един от които се намира Орловото гнездо на Хитлер.

Koenigsee
Кьонигзее – Кралското езеро на Германия

3.Цугшпитце

Цугшпитце е най-високият връх в Баварските Алпи. Извисява се на 2962м надморска височина и е достъпен с лифт, тръгващ от живописното езеро Айбзее. Често е обвит в облаци, но при хубаво време обещава впечатляващи гледки.

Zugspitze
Гледка към Цугшпитце – най-високият връх в Германия

2.Мюнхен

Мюнхен е столицата на най-богатата немска провинция и се счита за един от най-красивите градове в Германия. Той има всичко – от красиви площади и образци на архитектурата до огромни зелени паркове, от традиционни бирарии до изискани ресторанти, от старинни замъци и църкви до футуристични съоръжения.

Muenchen, Bavaria
Столицата на Бавария – Мюнхен

1.Замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау

Замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау са сред най-романтичните в Европа. Нойшванщайн е безспорно най-разпознаваемият – всички познаваме емблемата на Уолт Дисни, на която е изобразен.  В непосредствена близост до тях се намира градчето Швангау, в което ще намерите топъл прием и полезна информация за пътуването си.

Neuschanstein, Bavaria
Замъкът Нойшванщайн
Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *