Опознай родината, за да я обикнеш

Най-красивите места по Черноморието

  1. Скалистите брегове край Тюленово

Skalite krai Tjulenovo

Скалистите брегове край Тюленово може да не стават за плаж, но пък са наслада за окото. Природата е изваяла скалите в причудливи форми. Най-забележителна е Скалната арка, от която се открива гледка към безбрежното море и плуващите в него пасажи риба.

  1. Нос Калиакра

Nos Kaliakra

Нос Калиакра е един от 100-те национални туристически обекта. При малко повече късмет на фона на историческите руини и живописната природа можете да видите тюлени и делфини, а също и други защитени растителни и животински видове.

  1. Дворецът на румънската кралица и ботаническата градина в Балчик

 

Dvorecyt na rumynskata kralica v Balchik

Дворецът на румънската кралица не отговаря на типичната представа за дворец. В него са преплетени множество архитектурни стилове, а извисяващото се минаре напомня на джамия. Но това, заради което си заслужава да го посетите, е ботаническата градина. На открито се отглеждат екзотични растения, ландшафтът е терасиран, а за фон служи морето и безкрайният хоризонт.

  1. Албена

Albena

Албена е един от най-красивите ни морски курорти. Той е чист и подреден и зеленината не отстъпва пред бетона. Плажната ивица пък може да се похвали със завидни размери и златист ситен пясък.

  1. Варна

Varna

Варна е морската столица на България. Най-големият град по Черноморието и вторият по големина в страната предлага множество културни развлечения. Там се намира единственият делфинариум у нас.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *