Опознай родината, за да я обикнеш

Най-красивите места по Черноморието – част II

Chernomorie
  1. Несебър

Несебър

Несебър е един от най-древните градове в Европа. И до днес в него могат да бъдат видяни старинни църкви, жилищни сгради и тракийски надписи. Някога в Несебър е имало 42 църкви, а днес туристи от цял свят се трупат пред стените на църквата „Христос Пантократор“ от XIII век.

  1. Бургас

Бургас

Бургас разполага с всички удобства на големия град и още нещо – море и завидно голям плаж. Не е за пропускане и разходка в морската градина. Тя носи прохлада през горещите летни дни вечери.

  1. Созопол

Sozopol

Созопол заедно с Несебър се нарежда сред най-старите български градове. Той е наследник на гръцката колония Аполония. Жителите му през вековете се занимавали с рибарство, винарство и търговия. Днес основен поминък осигурява туризмът, тъй като Созопол е сред най-любимите морски курорти в България.

  1. Устието на р. Велека

Ustieto na reka Veleka

Устието на река Велека попада в границите на Природен парк Странджа. Малко преди да достигнат морето водите на река Велека сякаш решават да се поразходят редом до него и текат успоредно на морския бряг в продължение на метри. Оформилата се между реката и морето пясъчна ивица е един от най-красивите български плажове.

  1. Резово

Резово

Резово е най-южната точка по нашето Черноморие. Там гордо се развява българският флаг, а на другия бряг на река Резовска се вее турското знаме.  От панорамната площадка се открива гледка към красив, див и пуст плаж. Всеки път, когато погледна към него, си мисля как ли щеше да изглежда ако беше в България и дали щеше да е така пуст?…

Ето и линк към част I на статията: http://vijsveta.com/nai-krasivite-mesta-po-chernomorieto/

 

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *