Някъде из Европа

Високото небе над Франкфурт

Nebostyrgachite vyv Frankfurt

Франкфурт е един от най-значимите финансови центрове в Европа. Финансовите институции, чието седалище е градът, се помещават в забележителни небостъргачиТридесет сгради с височина над 100м доминират пейзажа, а засадените между тях дръвчета изглеждат като малки бонзаи. Франкфурт често е наричан Майнхатън, поради приликата си с Манхатън и разположението си на река Майн. Други пък го наричат не Франкфурт на Майн, а Чикаго на Майн. В града се намират десетте най-високи сгради в Германия, най-високата сред които се извисява на 300м над земята (сградата на Комерцбанк).

Gradska djungla vyv Frankfurt

Сред най-интересните за посетителите на града сгради е Майнтауър (Кулата на Майн). Тя е единственият небостъргач във Франкфурт с изградена панорамна площадка, на която всеки може да се качи срещу сумата от 7,50 евро. Майнтауър има 55 етажа, височината на самата сграда е 200м, а заедно с антената – 240м.

Frankfurt ot visoko

Друг небостъргач, който прави впечатление, е този на Европейската централна банка. Той е построен през 2014г. и височината му е 185м. Разходите за построяването му надхвърлят 1,3 млрд евро.

Интересни също са кулите-близнаци, в които се помещава централата на Дойче Банк. Замислени са като хотелски комплекс, но по време на строителството инвеститорите се отказали от намеренията си и било решено кулите да служат като централа на най-голямата банка в Германия.

Most vyv Frankfurt

Небостъргачите във Франкфурт се открояват, но далеч не изчерпват атракциите на града. Сред любимите места за разходка е поречието на река Майн. По реката плават кораби и шлепове, а между тях патици, гъски и лебеди. От мостовете се открива панорама към небостъргачите.

Visokoto nebe nad Frankfurt

В миналото Франкфурт е бил не само важен финансов, но и политически център. В него се намира едно от най-старите и красиви кметства в Германия – Рьомер. Кметството е седалище на управници от 600 години насам. В него се взимали политически решения, важни не само за Франкфурт, но и за цяла Германия. То е било място на преговори за избор на крале и кралици.

А любителите на поезията и музиката не бива да пропускат посещение на къщата на Гьоте и на Старата опера.

Kmetstvoto vyv Frankfurt

Previous ArticleNext Article

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *